:: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL ::
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu :: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL :: Strona Główna » Techniczne » Anteny Mobilne » strojenie anteny sirio ml-145 i as-100
strojenie anteny sirio ml-145 i as-100
Autor Wiadomość
baca121 
Nowy CB-sta


Województwo: zachodniopomorskie
Dołączył: 31 Paź 2014
Posty: 9
Skąd: Venlo/NL
Wysłany: 22 Listopad 2017, 19:32   strojenie anteny sirio ml-145 i as-100

witam posiadam radio president andy i antene sirio ml-145 i as-100 i mam problem z zestrojeniem tych anten na moim aucie vectra c anteny sa na magnesie ,problem jest taki ze jak stroje anteny to swr na kan 20 ma 1,3 na 1 jest 1,0 a na 40 ma ok 2,0 jak wsun e bat troche to swr jest na 40 1,2 na 20 1,4 a na 1 ok 2 i nic nie moge zrobic nic zeby wyrównać na 1 i40 i dotego jak sciagne magnes z dachu i postawie spowrotem to ginie swr musze ruszyc troszeke bat i swr sie pojawia dzieje sie to na 2 antenach i moje pytanie co to może byc jak z tym sobie poradzić,pozdrawiam
 
 
skorpion 
Moderator


Imię: Rafał
Województwo: zachodniopomorskie
Znak: 161 ZFC 015
Wiek: 45
Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 427
Skąd: Szczecin-QTH: JO73GK
Wysłany: 22 Listopad 2017, 20:40   

Ja bym sprawdził​ magnes i kabel prowadzący do podstawy. Jeżeli masz możliwość to zobacz na innym magnesie, no chyba że masz cewki uszkodzone w obydwu antenach.
_________________
Mobil:Mazda Premacy P.JacksonIIASC + SIRIO MEGAWATT 4000
Pozdrawiam
SO1MK
Ostatnio zmieniony przez skorpion 22 Listopad 2017, 20:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
baca121 
Nowy CB-sta


Województwo: zachodniopomorskie
Dołączył: 31 Paź 2014
Posty: 9
Skąd: Venlo/NL
Wysłany: 22 Listopad 2017, 20:46   

magnes ok wymieniony nawet kabel ,a na 2 tez nowym z as-100 jest to samo??? więc już głupieje co to może być
 
 
faza 
Forumowy "Siejuch"


Województwo: zachodniopomorskie
Znak: 161 ZFC 009
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 949
Skąd: szczecin
Wysłany: 23 Listopad 2017, 07:39   

A przewód dobrze dałeś tz do podstawy tam jedna śrubki ma swoje miejsce i się łączy z masą anteny
Masz folie pod.magnesem
Najlepiej ustawić swr na tym kanale co się chce gadać i nie przejmować się resztą
Znaleźć takie swr zbliżone do jedynki na wszystkich kanałach i będzie git
Co do strojenia że gine to pytanie czy zawsze stoisz jak magnes stoi w tym samym miejscu na dachu i czy w tym samym miejscu stoi 🚗
_________________

 
 
 
baca121 
Nowy CB-sta


Województwo: zachodniopomorskie
Dołączył: 31 Paź 2014
Posty: 9
Skąd: Venlo/NL
Wysłany: 23 Listopad 2017, 10:43   

tak wszysto do podstawy dalem dobrze to jest ta nowa podstawa power mag ,folia naklejona jest ,tylko skacze ten swr.
 
 
skorpion 
Moderator


Imię: Rafał
Województwo: zachodniopomorskie
Znak: 161 ZFC 015
Wiek: 45
Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 427
Skąd: Szczecin-QTH: JO73GK
Wysłany: 23 Listopad 2017, 16:15   

Tak jakby masa uciekała, coś nie łączyło.
_________________
Mobil:Mazda Premacy P.JacksonIIASC + SIRIO MEGAWATT 4000
Pozdrawiam
SO1MK
 
 
 
micro_kt 
User
SP1JP


Imię: Krzysiek
Województwo: zachodniopomorskie
Znak: Junior
Wiek: 42
Dołączył: 10 Sty 2014
Posty: 81
Skąd: Przecław
Wysłany: 23 Listopad 2017, 20:07   

a może stroisz przy otwartej klapie bagażnika ?
_________________
Mobil: AnyTone AT-6666/Santiago 1200/ densei 2002/
Dom: AnyTone AT-6666/SIRIO GPE-27/densei 2002
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
:: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL :: Strona Główna » Techniczne » Anteny Mobilne » strojenie anteny sirio ml-145 i as-100


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.


:: Polecamy ::

:: Reklamy ::







Dodaj swoją reklamę