:: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL ::
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu :: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL :: Strona Główna » Techniczne » Kompedium wiedzy » Brak zasięgu
Brak zasięgu
Autor Wiadomość
Robo 
Nowy CB-sta


Województwo: zachodniopomorskie
Wiek: 52
Dołączył: 11 Lip 2013
Posty: 4
Skąd: Barlinek
Wysłany: 23 Kwiecień 2017, 21:30   Brak zasięgu

Witam.ostatnio moje radyjko słabo odbiera,ma masę szumów nie wiele słychać.Kolega zmierzył parametry i wyszło że zamiast 4 Waty ma tylko półtora,sam nie naprawia z braku czasu.Trudno mi wątpić w jego opinię gdyż pracuje w firmie transportowej montuje i reguluje radyjka.Szukam sprawdzonego warsztatu który by to zweryfikował ew naprawił.Aktualnie radyjko te same tj, Midland Alan 48 plus multi B.Myślałem o kupnie nowego,nie wiem czy jest sens.Pozdrawiam
_________________
Midland Alan 48 plus multi B + Sirio Omega 27
 
 
faza 
Forumowy "Siejuch"


Województwo: zachodniopomorskie
Znak: 161 ZFC 009
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 918
Skąd: szczecin
Wysłany: 24 Kwiecień 2017, 05:06   

Po tych wnioskach można wyciągnąć ze antena lub przewod walniety
Trzeba by sprawdzić swr a dopiero zabrać się za radio
Bo prawdopodobne jest duży i dlatego jest mala moc
A czy antena była strojona?
Jesteś ze Szczecina czy może bywasz
Możemy się umówić i sprawdzić
_________________

 
 
 
Robo 
Nowy CB-sta


Województwo: zachodniopomorskie
Wiek: 52
Dołączył: 11 Lip 2013
Posty: 4
Skąd: Barlinek
Wysłany: 24 Kwiecień 2017, 07:38   

Witam,SWR sprawdzałem fakt że dawno ale radio od ostatniego strojenia było nie wiele używane.Chętnie się spotkam w celu weryfikacji przed podjęciem ostatecznej decyzji.Będę w szczecinie w Środę jak ci pasuje to możemy uzgodnić szczegóły.Pozdrawiam
_________________
Midland Alan 48 plus multi B + Sirio Omega 27
 
 
Andrzej Kłodzino 
Forumowy "Siejuch"



Imię: ANDRZEJ
Województwo: zachodniopomorskie
Pomógł: 2 razy
Wiek: 62
Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 1334
Skąd: KŁODZINO
Wysłany: 24 Kwiecień 2017, 11:12   

W Barlinku na rynku podobno jest ktoś kto naprawia i stroi anteny, a jak nie to spróbuj powołać na #19 Rysia Barlinek on mieszka na Górnym Tarasie, ma sprzęt do sprawdzenia anteny, jezdzi Volwem Hakowcem.
_________________
BAZA YAESU-FT-767-GX COMTEX CT2900E Alan 555 mikr,NM-531
Antena Black Pirate W3DZZ GP-150
UNIDEN 2830 KPO- NM-452
Mobil Alan 87 mikr, MAAS-2018
Antena Santiago 1200

 
 
 
Robo 
Nowy CB-sta


Województwo: zachodniopomorskie
Wiek: 52
Dołączył: 11 Lip 2013
Posty: 4
Skąd: Barlinek
Wysłany: 24 Kwiecień 2017, 11:17   

Dzięki za radę,zacznę od Ryszarda zobaczymy co powie.Pozdrawiam
_________________
Midland Alan 48 plus multi B + Sirio Omega 27
 
 
Andrzej Kłodzino 
Forumowy "Siejuch"



Imię: ANDRZEJ
Województwo: zachodniopomorskie
Pomógł: 2 razy
Wiek: 62
Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 1334
Skąd: KŁODZINO
Wysłany: 24 Kwiecień 2017, 12:39   

Robo napisał/a:
Dzięki za radę,zacznę od Ryszarda zobaczymy co powie.Pozdrawiam

Ewentualnie możesz podiechqac do mnie jestem w domu na pw wyslę nr tel
_________________
BAZA YAESU-FT-767-GX COMTEX CT2900E Alan 555 mikr,NM-531
Antena Black Pirate W3DZZ GP-150
UNIDEN 2830 KPO- NM-452
Mobil Alan 87 mikr, MAAS-2018
Antena Santiago 1200

 
 
 
Robo 
Nowy CB-sta


Województwo: zachodniopomorskie
Wiek: 52
Dołączył: 11 Lip 2013
Posty: 4
Skąd: Barlinek
Wysłany: 25 Kwiecień 2017, 18:12   

Witam,serdeczne podziękowania dla Andrzeja z Kłodzina który znalazł sporo czasu dla rozwiązania mojego problemu.Wielu magików po za forum próbowało mi pomóc na różne sposoby,priorytet to wymiana radia.Dzięki uprzejmości Andrzeja problem okazał się banalny,mianowicie był uwalony kabel od anteny,a o tym kablu także wspominał kolega faza, któremu równiesz dziękuję bardzo.Kupno nowego kabla montaż i problem rozwiązany.Ja sam nie posiadam miernika,więc trudno mi było zdiagnozować uszkodzenie. Raz jeszcze dzięki panowie.Pozdrawiam. {PS dzięki Andrzej za linka}
_________________
Midland Alan 48 plus multi B + Sirio Omega 27
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
:: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL :: Strona Główna » Techniczne » Kompedium wiedzy » Brak zasięgu


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.


:: Polecamy ::

:: Reklamy ::







Dodaj swoją reklamę