:: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL ::
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu :: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL :: Strona Główna » Techniczne » Osprzęt/Akcesoria » Zasilacze » QJ 1830SC QJE zasilacz transformatorowy 30A
QJ 1830SC QJE zasilacz transformatorowy 30A
Autor Wiadomość
Marian-Pomorzany 
Stały bywalec
145550


Imię: Mariusz
Województwo: zachodniopomorskie
Częstotliwość: 1,8-520mhz
Wiek: 43
Dołączył: 18 Kwi 2014
Posty: 156
Skąd: QTH lokator - JO73GJ
Wysłany: 17 Listopad 2014, 16:23   QJ 1830SC QJE zasilacz transformatorowy 30A

witam mam pytanie do ewentualnych uzytkownikow jesli sa tu tacy o opinie na temat tego zasilacza QJ 1830SC QJE zasilacz transformatorowy 30A .....
_________________
Pozdrawiam Marian Pomorzany
SP1MKK

Baza: Ic 756 pro2+ endfeed +intek +ma-200

/ Alan 42 Multi + Hyflex CL-27 ;P
 
 
dziuniek33 
Moderator


Imię: Tomek
Województwo: zachodniopomorskie
Częstotliwość: 27,555
Pomógł: 2 razy
Wiek: 41
Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 189
Skąd: Police
Wysłany: 17 Listopad 2014, 19:53   

posiadam wersję ,,QJ 1830 SB" , chwalę, nie narzekam :-) czasami wyświetlacz pokazuje że wyciskam 24 - 26 amper użytkuję już ponad rok.
_________________
mobil:renault clio III
w mobilku:President Teddy +santiago1200

Baza:
KENWOOD TS570S/ delta made in home/sirio 2016 5/8
 
 
 
faza 
Forumowy "Siejuch"


Województwo: zachodniopomorskie
Znak: 161 ZFC 009
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 918
Skąd: szczecin
Wysłany: 17 Listopad 2014, 20:45   

dziuniek33 napisał/a:
posiadam wersję ,,QJ 1830 SB" , chwalę, nie narzekam :-) czasami wyświetlacz pokazuje że wyciskam 24 - 26 amper użytkuję już ponad rok.

Ciekawe kiedy i co tam podłączać ze tyle pokazuje
 
 
 
Marian-Pomorzany 
Stały bywalec
145550


Imię: Mariusz
Województwo: zachodniopomorskie
Częstotliwość: 1,8-520mhz
Wiek: 43
Dołączył: 18 Kwi 2014
Posty: 156
Skąd: QTH lokator - JO73GJ
Wysłany: 17 Listopad 2014, 23:39   

no ja sie zastanawiam nad wersja nie cyfrowa.. a jak trzyma napiecie bo czytalem na forach rozne opinie wiedz pytam u nas .... Dziuniek ale nie chalasuje na czestotliwosci nie przenosi nic cisza spokoj jests zadowolony? bo zastanawiam sie caly czas czy jest sens wywalic tyle kasy... i to na chinczyka...
_________________
Pozdrawiam Marian Pomorzany
SP1MKK

Baza: Ic 756 pro2+ endfeed +intek +ma-200

/ Alan 42 Multi + Hyflex CL-27 ;P
 
 
krystiano 
User



Imię: Krystian
Województwo: zachodniopomorskie
Znak: 161NT167
Wiek: 36
Dołączył: 14 Lip 2012
Posty: 84
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18 Listopad 2014, 15:29   

to kup sobie PS30SWII QJE zasilacz impulsowy 30 A - http://avantiradio.pl/ps3...lsowy-30-a.html . Trochę tańszy, naprawdę solidnie wykonany i sporo, sporo mniejszy :-)
_________________
mobil:
President Jack - Sirio T3000
AT6666 - Sirio T5000
CRT 2000 - Pirat NS
baza:
Galaxy 98vhp - I-max 2000
 
 
 
dziuniek33 
Moderator


Imię: Tomek
Województwo: zachodniopomorskie
Częstotliwość: 27,555
Pomógł: 2 razy
Wiek: 41
Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 189
Skąd: Police
Wysłany: 18 Listopad 2014, 15:35   

Trafo to trafo nie zamieniłbym na żaden zasilacz impulsowy, co do hałasu to wiatrak w kompie więcej hałasuje niż zasilacz.
Faza a ile amper pobiera np. radio pracujące z mocą 100W lub 150 W ? :-)
Znalazłem rozważania na temat zasilacza :

http://cbradio.szczecin.pl/viewtopic.php?p=43183
_________________
mobil:renault clio III
w mobilku:President Teddy +santiago1200

Baza:
KENWOOD TS570S/ delta made in home/sirio 2016 5/8
Ostatnio zmieniony przez dziuniek33 18 Listopad 2014, 15:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Marian-Pomorzany 
Stały bywalec
145550


Imię: Mariusz
Województwo: zachodniopomorskie
Częstotliwość: 1,8-520mhz
Wiek: 43
Dołączył: 18 Kwi 2014
Posty: 156
Skąd: QTH lokator - JO73GJ
Wysłany: 18 Listopad 2014, 20:25   

krystiano, wiesz zastanawialem sie na poczatku i czytalem dosc sporo na forach i opinie uzytkownikow trafo i nowych impulsowych i dochodze do wniosku ze najlepiej przydal by sie daimond ale on prawie 700zl kosztuje i jest mega po 2 impulsowe te lepsze myslisz po co maja kreciolka noise offset? i dlatego zdecyduje sie chyba tymbardziej jak dziuniek poleca bo ma...
a jak nie to zalatwie ci to clio zobaczysz :-P :-D

dzieki .. tematu proponuje nie zamykac gdyz moze jeszcze ktos lub jesli jak kupie dodam i swa opinie....
_________________
Pozdrawiam Marian Pomorzany
SP1MKK

Baza: Ic 756 pro2+ endfeed +intek +ma-200

/ Alan 42 Multi + Hyflex CL-27 ;P
 
 
rych 
Forumowy "Siejuch"



Imię: Ryszard
Województwo: zachodniopomorskie
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 398
Skąd: Szczecin-Las Arkoński
Wysłany: 18 Listopad 2014, 20:43   

Mariusz. Co się będziesz szczypał. Idź na całość ;-)
http://www.jalradio.pl/21...0a-diamond.html
_________________
Baza - Albrecht AE7500, Antena Sirio 2016, Mikrofon Beyerdynamic LP2
Mobil - Antek - 6666, Antena Sirio Turbo3000
 
 
 
krystiano 
User



Imię: Krystian
Województwo: zachodniopomorskie
Znak: 161NT167
Wiek: 36
Dołączył: 14 Lip 2012
Posty: 84
Skąd: Szczecin
Wysłany: 19 Listopad 2014, 15:45   

Marian-Pomorzany,
Ja korzystam z tego qje impulsowego - zero problemów, miałem go równolegle z trafo i żadnych róznic nie zauważyłem. Posiada on przesunięcie prążków - zero zakłóceń. Jak Ci będzie zależało to zapraszam do mnie na testy - pokatujesz go i zobaczysz czy warto ;-)
_________________
mobil:
President Jack - Sirio T3000
AT6666 - Sirio T5000
CRT 2000 - Pirat NS
baza:
Galaxy 98vhp - I-max 2000
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
:: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL :: Strona Główna » Techniczne » Osprzęt/Akcesoria » Zasilacze » QJ 1830SC QJE zasilacz transformatorowy 30A


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.


:: Polecamy ::

:: Reklamy ::







Dodaj swoją reklamę