:: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL ::
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
 Ogłoszenie 
Informacja:
W związku z małą aktywnością forum myślę że czas się pożegnać...
W nocy 20/21 maj 2018r forum zostanie wyłączone.
Proszę zatem o skopiowanie wszelkich dla Was istotnych danych.
Niestety nie ma możliwości przekazania całości forum we władanie komuś innemu, ale jeżeli znajdą się chętni do stworzenia nowego, aktualnego forum to umożliwię użytkowanie domen aktualnie podpiętych pod te forum.
Dziękuję wszystkim za czasy świetności forum, za wspomnienia, za chwile miłe i mniej miłe też. Do usłyszenia!

Odpowiedz do tematu :: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL :: Strona Główna » Techniczne » Osprzęt/Akcesoria » Zasilacze » QJ 1830SC QJE zasilacz transformatorowy 30A
QJ 1830SC QJE zasilacz transformatorowy 30A
Autor Wiadomość
Marian-Pomorzany 
Stały bywalec
145550


Imię: Mariusz
Województwo: zachodniopomorskie
Częstotliwość: 1,8-520mhz
Wiek: 43
Dołączył: 18 Kwi 2014
Posty: 156
Skąd: QTH lokator - JO73GJ
Wysłany: 17 Listopad 2014, 16:23   QJ 1830SC QJE zasilacz transformatorowy 30A

witam mam pytanie do ewentualnych uzytkownikow jesli sa tu tacy o opinie na temat tego zasilacza QJ 1830SC QJE zasilacz transformatorowy 30A .....
_________________
Pozdrawiam Marian Pomorzany
SP1MKK

Baza: Ic 756 pro2+ endfeed +intek +ma-200

/ Alan 42 Multi + Hyflex CL-27 ;P
 
 
dziuniek33 
Moderator


Imię: Tomek
Województwo: zachodniopomorskie
Częstotliwość: 27,555
Pomógł: 2 razy
Wiek: 42
Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 189
Skąd: Police
Wysłany: 17 Listopad 2014, 19:53   

posiadam wersję ,,QJ 1830 SB" , chwalę, nie narzekam :-) czasami wyświetlacz pokazuje że wyciskam 24 - 26 amper użytkuję już ponad rok.
_________________
mobil:renault clio III
w mobilku:President Teddy +santiago1200

Baza:
KENWOOD TS570S/ delta made in home/sirio 2016 5/8
 
 
 
faza 
Forumowy "Siejuch"


Województwo: zachodniopomorskie
Znak: 161 ZFC 009
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 968
Skąd: szczecin
Wysłany: 17 Listopad 2014, 20:45   

dziuniek33 napisał/a:
posiadam wersję ,,QJ 1830 SB" , chwalę, nie narzekam :-) czasami wyświetlacz pokazuje że wyciskam 24 - 26 amper użytkuję już ponad rok.

Ciekawe kiedy i co tam podłączać ze tyle pokazuje
 
 
 
Marian-Pomorzany 
Stały bywalec
145550


Imię: Mariusz
Województwo: zachodniopomorskie
Częstotliwość: 1,8-520mhz
Wiek: 43
Dołączył: 18 Kwi 2014
Posty: 156
Skąd: QTH lokator - JO73GJ
Wysłany: 17 Listopad 2014, 23:39   

no ja sie zastanawiam nad wersja nie cyfrowa.. a jak trzyma napiecie bo czytalem na forach rozne opinie wiedz pytam u nas .... Dziuniek ale nie chalasuje na czestotliwosci nie przenosi nic cisza spokoj jests zadowolony? bo zastanawiam sie caly czas czy jest sens wywalic tyle kasy... i to na chinczyka...
_________________
Pozdrawiam Marian Pomorzany
SP1MKK

Baza: Ic 756 pro2+ endfeed +intek +ma-200

/ Alan 42 Multi + Hyflex CL-27 ;P
 
 
krystiano 
User



Imię: Krystian
Województwo: zachodniopomorskie
Znak: 161NT167
Wiek: 37
Dołączył: 14 Lip 2012
Posty: 86
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18 Listopad 2014, 15:29   

to kup sobie PS30SWII QJE zasilacz impulsowy 30 A - http://avantiradio.pl/ps3...lsowy-30-a.html . Trochę tańszy, naprawdę solidnie wykonany i sporo, sporo mniejszy :-)
_________________
mobil:
President Jack - Sirio T3000
AT6666 - Sirio T5000
CRT 2000 - Pirat NS / Pirat Silver Tip
baza:
Galaxy 98vhp - I-max 2000
 
 
 
dziuniek33 
Moderator


Imię: Tomek
Województwo: zachodniopomorskie
Częstotliwość: 27,555
Pomógł: 2 razy
Wiek: 42
Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 189
Skąd: Police
Wysłany: 18 Listopad 2014, 15:35   

Trafo to trafo nie zamieniłbym na żaden zasilacz impulsowy, co do hałasu to wiatrak w kompie więcej hałasuje niż zasilacz.
Faza a ile amper pobiera np. radio pracujące z mocą 100W lub 150 W ? :-)
Znalazłem rozważania na temat zasilacza :

http://cbradio.szczecin.pl/viewtopic.php?p=43183
_________________
mobil:renault clio III
w mobilku:President Teddy +santiago1200

Baza:
KENWOOD TS570S/ delta made in home/sirio 2016 5/8
Ostatnio zmieniony przez dziuniek33 18 Listopad 2014, 15:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Marian-Pomorzany 
Stały bywalec
145550


Imię: Mariusz
Województwo: zachodniopomorskie
Częstotliwość: 1,8-520mhz
Wiek: 43
Dołączył: 18 Kwi 2014
Posty: 156
Skąd: QTH lokator - JO73GJ
Wysłany: 18 Listopad 2014, 20:25   

krystiano, wiesz zastanawialem sie na poczatku i czytalem dosc sporo na forach i opinie uzytkownikow trafo i nowych impulsowych i dochodze do wniosku ze najlepiej przydal by sie daimond ale on prawie 700zl kosztuje i jest mega po 2 impulsowe te lepsze myslisz po co maja kreciolka noise offset? i dlatego zdecyduje sie chyba tymbardziej jak dziuniek poleca bo ma...
a jak nie to zalatwie ci to clio zobaczysz :-P :-D

dzieki .. tematu proponuje nie zamykac gdyz moze jeszcze ktos lub jesli jak kupie dodam i swa opinie....
_________________
Pozdrawiam Marian Pomorzany
SP1MKK

Baza: Ic 756 pro2+ endfeed +intek +ma-200

/ Alan 42 Multi + Hyflex CL-27 ;P
 
 
rych 
Forumowy "Siejuch"



Imię: Ryszard
Województwo: zachodniopomorskie
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 398
Skąd: Szczecin-Las Arkoński
Wysłany: 18 Listopad 2014, 20:43   

Mariusz. Co się będziesz szczypał. Idź na całość ;-)
http://www.jalradio.pl/21...0a-diamond.html
_________________
Baza - Albrecht AE7500, Antena Sirio 2016, Mikrofon Beyerdynamic LP2
Mobil - Antek - 6666, Antena Sirio Turbo3000
 
 
 
krystiano 
User



Imię: Krystian
Województwo: zachodniopomorskie
Znak: 161NT167
Wiek: 37
Dołączył: 14 Lip 2012
Posty: 86
Skąd: Szczecin
Wysłany: 19 Listopad 2014, 15:45   

Marian-Pomorzany,
Ja korzystam z tego qje impulsowego - zero problemów, miałem go równolegle z trafo i żadnych róznic nie zauważyłem. Posiada on przesunięcie prążków - zero zakłóceń. Jak Ci będzie zależało to zapraszam do mnie na testy - pokatujesz go i zobaczysz czy warto ;-)
_________________
mobil:
President Jack - Sirio T3000
AT6666 - Sirio T5000
CRT 2000 - Pirat NS / Pirat Silver Tip
baza:
Galaxy 98vhp - I-max 2000
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
:: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL :: Strona Główna » Techniczne » Osprzęt/Akcesoria » Zasilacze » QJ 1830SC QJE zasilacz transformatorowy 30A


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.


:: Polecamy ::

:: Reklamy ::







Dodaj swoją reklamę