:: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL ::
FAQ  FAQ Mapa GoogleMapa Google Szukaj  Szukaj Użytkownicy  Użytkownicy Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu :: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL :: Strona Główna » Techniczne » CB-radio » Co sądzicie o onwa mk-1
Co sądzicie o onwa mk-1
Autor Wiadomość
budyn 
Nowy CB-sta

Województwo: zachodniopomorskie
Wysłany: 28 Luty 2010, 15:08   Co sądzicie o onwa mk-1

Witam.
Chciałbym zapytać was o opinie co sądzicie na temat radyjka onwa mk-1 w zestawie z antena hustler 100cm. Z góry dziękuje za odpowiedzi :-)

Bogdan 
Stały bywalec

Imię: Bogdan
Wysłany: 28 Luty 2010, 15:38   

moje pierwsze ( a wiec nie najnowsze) radyjko ktore mam do tej pory (co prawda w szafce nie w samochodzie) ale ktorego nie potrafie krytykować , mocne nie boi sie wysokiego swr i jak do tej pory niezawodne

Pampus 
User
ZS5986P

Imię: Sambor
Wysłany: 1 Marzec 2010, 19:13   

Ja Ci mogę napisać co sądzę na temat tej antenki... Ale na tym forum nie wypada przeklinać :D Jak masz możliwość, to weź w zestawie z inną antenką, albo bez i dokup coś osobno :P

Moja wersja gg nie obsługuje numerów większych niż 17 000 000 i nie mam zamiaru jej aktualizować :D

kombi 
Forumowy "Siejuch"
PIRAT

Wysłany: 1 Marzec 2010, 19:21   

onwa [tz GRUBA KAŚKA ] DOBRE RADYJKO
CHOC STARE TO 100%lepsze jak te wynalazki typu ,,biedronka cerfur,i inne ,,

budyn 
Nowy CB-sta

Wysłany: 1 Marzec 2010, 19:46   

Dziękuje za rady i podpowiedzi, no właśnie ta antena też mi nie pasowała :-/ jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :-)

Wojtek_89 
Forumowy "Siejuch"

Imię: Wojtek
Wysłany: 1 Marzec 2010, 19:57   

co Wy chcecie od tego hustlera ;p płacisz 50zł i masz antenkę o przyzwoitych osiągach a jak dobrze zabezpieczysz cewkę to będzie na lata.

BENY01 
Nowy CB-sta

Wysłany: 2 Marzec 2010, 09:13   

:mrgreen: Co do onwy mk1 to nawet niema co dyskutować jedno z pierwszych radyjek ulubione przez kierowców tirów Do dzisiaj mój kolega w swoim zakładzie ma ich 5 pomimo zakupu kierowcom nowych radyjek oni i tak dalej używają onwy co niektórzy wymienili na unidena 510 no to o czymś świadczy ! Co do hustlera dość wdzięczna antena do przeróbki na dwa metry przerobiłem ich trochę wiadomo cena ! No ale trzeba powiedzieć ,że jest dobrą anteną w swojej cenie ,mankamentem hustlera jest papierowa cewka nie we wszystkich (więc jak się trafi) Zasięg 6km w gęstej zabudowie myślę ,że jest ok ! Pozdrawiam !

gibol1412 
Stały bywalec
Jarek Choszczno 161NT043

Imię: Jarek
Wysłany: 2 Marzec 2010, 09:54   

A co znaczy papierowa cewka, bo nie miałem doczynienia? :D

:: Forum WWW.CBRADIO.SZCZECIN.PL :: Strona Główna » Techniczne » CB-radio » Co sądzicie o onwa mk-1