Imię: Maciej
Województwo: zachodniopomorskie
Wysłany: 19 Luty 2010, 15:34 Czy warto zabezpieczyć tak antene ??
Jak wiadomo antenki znikają nam z aut, a producenci wymyślają zabezpieczenia KLIK , a tu filmik jak to działa KLIK , tylko pytanie czy ktoś na to zareaguje ??
_________________ MOBIL :jackson II + ME-3 + antena Lemm 2001, , zapas w szafie SUPERSTAR 360 FM + MB-3+ ML145.
padla bateria w pilocie otworzylem kluczykami wlaczyl sie alarm chwile trwalo zanim od wewnatrz wylaczylem alarm wielu ludzi przechodzilo obo czy myslicie ze ktos sie zainteresowal??
Imię: ANDRZEJ
Wysłany: 24 Luty 2010, 19:44
Robert Krakus napisał/a:
A może złapać złodzieja i dla przykładu wp....ć mu solidnie, aby inni dowiedzieli sie że mogą tak skończyć?
Metoda stara ale skuteczna.
Nie ryzykował bym bo zostaniesz oskarżony o napasc i brutalne pobicie i można za
to wyladowac w pudle.
_________________ BAZA YAESU-FT-767-GX Alan 555 mikr,MAAS 2018
Antena Black Pirate
UNIDEN 2830 KPO- NM-452 Mobil Alan 87 mikr, NM-531
Antena Santiago 1200
Albo trafisz na jakiegoś fightera i możesz się zdziwić Skoro życie takiego delikwenta zmusiło do kradzieży, to bijatyki i rozboje to dla niego chleb powszedni... Zwłaszcza u nas w centrum
_________________ Mobil: Honda Civic V + President Johnny II ASC + President ML-145 + Farun FD 1818
Moja wersja gg nie obsługuje numerów większych niż 17 000 000 i nie mam zamiaru jej aktualizować
Imię: Robert
Wysłany: 25 Luty 2010, 11:11
Pampus napisał/a:
Albo trafisz na jakiegoś fightera i możesz się zdziwić Skoro życie takiego delikwenta zmusiło do kradzieży, to bijatyki i rozboje to dla niego chleb powszedni... Zwłaszcza u nas w centrum
Ja wychowałem się też w Centrum, ale Krakowa
Zawsze istnieje ryzyko że trafisz na lepszego, lecz w większości przypadków kradzieżami anten i radyjek z puszek zajmują się małolaty i najczęściej po to aby popisać sie przed kolegami z ulicy, klasy, szkoły.
Andrzeju- najpierw taki ..... musiałby złożyć zawiadomienie na Policji, a wierz mi żaden tego nie zrobi
Najgorsze w tym jest to, że istnieje publiczne przyzwolenie na takie numery, gdyż ktoś potem te anteny i radyjka kupuje od złodziei! Gdyby taki proceder był nieopłacalny to nie byłoby kradzieży.
Poza tym nie my nie wyplenimy tej plagi, lecz możemy spowodować że będzie tych kradzieży mniej.
Trzeba po prostu reagować i po drugie reagować a nie zachowywać się obojętnie.
Chociaż ostatnie przypadki z Policjantami w rolach głównych mogą spowodować że większość ludzi odwróci się w drugą stronę aby nie widzieć, lecz ja im powtarzam- a co by było gdyby to Ciebie spotkało? Tez głowa w drugą stronę czy pretensje że nikt nie zareagował? To problem naszej polskiej mentalności i obojętności.