Panowie do bazy jaką antenke wybrać? Tak do ok. 200zł.
Przy okazji czy antene samochodową moge jakos zamontowac jako jak narazie prowizoryczną antenke do radia w domu. Chce dac radio z auta i zasilacz 12V/230V.
_________________ Jako pełno prawny użytkownik internetu uroczyście oświadczam iż nieponoszę odpowiedzialności za wszelkiego rodzaju błędy w mojej pisowni.
MOBIL: VW PASSAT B2 KOMBI (NIEBIESKI SZCZUR)
RADIO: GAMMA I AM
ANTENA: CHIŃSKI SZIT
Do 200zł dostaniesz Sirio GPE 5/8 fali, ja mam i jakoś sobie radzi. Antenę mobilową możesz zamontować pod warunkiem, że będzie miała jakąś przeciwwagę, ale i tak sąsiedzi nie będą mieli życia, bo będziesz siał im w tv i radiach
_________________ mobil: Alan 48 Excel + Santiago 1200 + FD 2060
baza: PRESIDENT GEORGE + SIRIO GPE 27 + PAN DM432
Do 200zł dostaniesz Sirio GPE 5/8 fali, ja mam i jakoś sobie radzi. Antenę mobilową możesz zamontować pod warunkiem, że będzie miała jakąś przeciwwagę, ale i tak sąsiedzi nie będą mieli życia, bo będziesz siał im w tv i radiach
Zielony jestem jeszcze. Ucze się jesli chodzi o CB. 5/8 to rozumiem jest coś w miarę tak? A co jesli walne mobilową na magnesie na parapet na 1 pietrze lub na dachu i pod blache podciągne (-) z zasilacza. Co do radia dzisiaj sie troche przekonałem bo tata do mnie mówi, "nie gadaj na radiu bo słysze Cie w radiu w garazu"
_________________ Jako pełno prawny użytkownik internetu uroczyście oświadczam iż nieponoszę odpowiedzialności za wszelkiego rodzaju błędy w mojej pisowni.
Wiem. Dlatego szykuje sie do zakupu Sirio. Da rade coś z tym g....nem zrobić?
Wiem, wiem, z g....na bata nie ukrecisz. Taka prowizorka na kilka dni. Czy zasilacz z kompa pociągnie radio? Jesli dobrze pamietam to zasilacz ma 12V. I czekam na odp. odnośnie tych przeciw wag.
Imię: ANDRZEJ
Województwo: zachodniopomorskie
Wysłany: 12 Lipiec 2010, 18:58
Antena z przeciw wagami:
_________________ BAZA YAESU-FT-767-GX Alan 555 mikr,MAAS 2018
Antena Black Pirate
UNIDEN 2830 KPO- NM-452 Mobil Alan 87 mikr, NM-531
Antena Santiago 1200
Wiem jak wygląda. Ale kolega wyżej napisał ze powinna je miec. A co jesli nie bedzie ich miała?
Jeżeli antena mobilowa nie będzie miała przeciwwagi to jej nie zestroisz. W aucie przeciwwagą jest karoseria. Zasilacz z kompa jak najbardziej pociągnie radio tylko musisz zrobić zworę na dwóch kablach, żeby odpalił bez płyty głównej. Osobiście nie bawił bym się w żadną mobilówkę na dachu (gra nie warta świeczki)
_________________ mobil: Alan 48 Excel + Santiago 1200 + FD 2060
baza: PRESIDENT GEORGE + SIRIO GPE 27 + PAN DM432
Juz mi to dzisiaj wytłumaczono (żuczek) że aby była przeciwwaga dla mobilowej magnesowej to trzeba jak najwiekszy kawał blachy dać aby robiła za przeciwwage dla promiennika tak minimum 0,5m x 0,5m x 2mm. Już zbieram kasiawe i bedzie zwykła bazowa antena bez kombinacji. Antenka 5/8.